Лабораториялық жұмыс №2: «Глюкозаның альдегидоспирт ретіндегі химиялық қасиеттері. Крахмалға сапалық реакция»
Сипаттамасы: Бұл зертханалық жұмыста оқушылар глюкоза, крахмал және сахароза сияқты түрлі көмірсулардың химиялық қасиеттері мен реакцияларын зерттейді. Қайтымды қасиеттерін және гидролизге бейімділігін анықтайтын сапалық реакциялар жүргізіледі. Ұзақмерзімді жоспар бөлімі Үлгілік оқу бағдарламасының (МЖМБС) бөлімшелері Оқу мақсаттары Тірі ағзалар химиясы Көмірсулардың құрылысы, қасиеттері және қолданылуы 11.5.1.11 – крахмалға сапалық реакция жүргізу 11.5.1.12 – сахароза, крахмал және целлюлозаның гидролиз өнімдерін атау11.5.1.13 – крахмал мен целлюлозаның құрылысы мен қасиеттерін салыстыру