experimentum.kz

Ағымдағы күй
Тіркелмеген
Баға
Жазылым

Жоба контент

9 сынып

№10 зертханалық жұмыс: “Хлорсутек қышқылы ерітіндісінің қасиеттерін зерттеу”

Бұл жұмыста оқушылар қарапайым тәжірибелер арқылы тұз қышқылының негізгі химиялық қасиеттерін зерттейді. Ұзақмерзімді жоспар бөлімі Үлгілік оқу бағдарламасының (МЖМБС) бөлімшелері Оқу мақсаттары 17(VII), 16 (VI), 15 (V), 14(VІ) топтардың элементтері және олардың қосылыстары Хлорсутек қышқылы.№ 10 зертханалық тәжірибе “Хлорсутек қышқылы ерітіндісінің қасиеттерін зерттеу” 9.2.1.10 хлорсутек қышқылы ерітіндісінің химиялық қасиеттерін зерттеу және қолдану аясын білу

№10 зертханалық жұмыс: “Хлорсутек қышқылы ерітіндісінің қасиеттерін зерттеу” Read More »

Лабораториялық жұмыс №16: «Сірке қышқылының қасиеттерін зерттеу»

Сипаттамасы:  Бұл жұмыс барысында оқушылар сірке қышқылының кейбір қасиеттерін зерттейді. Ұзақмерзімді жоспар бөлімі Үлгілік оқу бағдарламасының (МЖМБС) бөлімшелері Оқу мақсаттары Оттекті және азоттекті  органикалық қосылыстар Карбон қышқылдары. №16 зертханалық жұмыс “Сірке қышқылының қасиеттерін зерттеу” 9.4.3.22 карбон қышқылдарының құрамын білу және сірке қышқылының химиялық қасиеттерін және оның қолданылуын сипаттау

Лабораториялық жұмыс №16: «Сірке қышқылының қасиеттерін зерттеу» Read More »

Лабораториялық жұмыс №15: «Азық-түлік құрамындағы көміртекті анықтау»

Сипаттамасы: Бұл тәжірибе оқушыларға көміртектің тек көмірде ғана емес, сонымен қатар біз күнделікті жейтін тағамдарда да бар екенін анық көруге көмектеседі. Қант пен макаронды қыздыру арқылы оқушылар органикалық заттардың ыдырау процесін бақылай алады.  Ұзақмерзімді жоспар бөлімі Үлгілік оқу бағдарламасының (МЖМБС) бөлімшелері Оқу мақсаттары Адам ағзасындағы химиялық элементтер Ағза құрамындағы кейбір химиялық элементтерді анықтау.№ 14 зертханалық тәжірибе “Сүйек құрамындағы кальцийді анықтау”.№ 15 зертханалық тәжірибе “Азық-түлік құрамындағы көміртекті анықтау” 9.5.1.3 адам ағзасындағы кальций мен темірдің рөлін түсіндіру;9.5.1.4 тамақ өнімдерінің құрамындағы көміртекті анықтау

Лабораториялық жұмыс №15: «Азық-түлік құрамындағы көміртекті анықтау» Read More »

Лабораториялық жұмыс №14: «Жұмыртқа қабығына сірке қышқылының әсері»

Сипаттамасы:  Бұл тәжірибеде оқушылар сірке қышқылының кальцийдің бай көзі болып табылатын жұмыртқа қабығына әсерін зерттеп, макроэлементтің ағзадағы рөлі туралы қорытынды жасайды. Ұзақмерзімді жоспар бөлімі Үлгілік оқу бағдарламасының (МЖМБС) бөлімшелері Оқу мақсаттары Адам ағзасындағы химиялық элементтер Ағза құрамындағы кейбір химиялық элементтерді анықтау.№ 14 зертханалық тәжірибе “Сүйек құрамындағы кальцийді анықтау”.№ 15 зертханалық тәжірибесі”Тамақ өнімдерінің құрамындағы көміртекті анықтау” 9.5.1.3 адам ағзасындағы кальций мен темірдің маңызын түсіндіру;9.5.1.4 тамақ өнімдерінің құрамындағы көміртекті анықтау

Лабораториялық жұмыс №14: «Жұмыртқа қабығына сірке қышқылының әсері» Read More »

Лабораториялық жұмыс №11-12: «Азот және аммиак молекулаларының моделі»

Сипаттамасы:  Жұмыс барысында оқушылар азот пен аммиак молекулаларының 3D модельдерін өз қолдарымен жасау, сондай-ақ виртуалды симуляцияны қолдану арқылы молекулалар құрылымы туралы білетін болады. Ұзақмерзімді жоспар бөлімі Үлгілік оқу бағдарламасының (МЖМБС) бөлімшелері Оқу мақсаттары 17(VII), 16 (VI), 15 (V), 14(VІ) топтарының элементтері және олардың қосылыстары Азот. № 11 зертханалық тәжірибе”Азот молекуласының моделі”Аммиак.№ 12 зертханалық тәжірибе “Аммиак молекуласының моделі” 9.2.1.15 табиғаттағы азоттың қасиеттері мен азот айналымын түсіндіру9.1.4.6 аммиактың молекулалық, электронды және құрылымдық формулаларын түсіндіру

Лабораториялық жұмыс №11-12: «Азот және аммиак молекулаларының моделі» Read More »

Лабораториялық жұмыс №:17 «Ақуыз денатурациясы»

Сипаттамасы:  Зерттеу аясында оқушылар ақуыздың денатурация үрдісін зерттеуге бағытталған тәжірибе жүргізеді. Ұзақмерзімді жоспар бөлімі Үлгілік оқу бағдарламасының (МЖМБС) бөлімшелері Оқу мақсаттары Құрамында оттегі бар және азот бар органикалық қосылыстар Аминқышқылдар. Ақуыздар.№ 17 зертханалық жұмыс: “Ақуыз денатурациясы” 9.4.3.27 ақуыздардағы α-аминқышқылдары арасындағы пептидтік байланыстың түзілуін түсіндіру;9.4.3.28 ақуыздың денатурация реакциясын зерттеу;9.4.3.29 ақуыздардың биологиялық маңызы мен қызметін түсіндіру

Лабораториялық жұмыс №:17 «Ақуыз денатурациясы» Read More »

Лабораториялық жұмыс №8: «Митоз»

Сипаттамасы: Митозды бақылау үшін пияз тамырұшының микропрепаратын дайындау – бұл оқушыларға жасушалардың бөлінуінің күрделі процесін өз көздерімен көруге мүмкіндік беретін қызықты тәжірибе. Ұзақмерзімді жоспар бөлімі Үлгілік оқу бағдарламасының (МЖМБС) бөлімшелері Оқу мақсаттары Жасуша циклі Митоз. Митоз фазалары. Лабораториялық жұмыс «Пияз тамыр ұшындағы жасушалардан митозды зерттеу». 9.2.2.2 митоз фазаларын сипаттау

Лабораториялық жұмыс №8: «Митоз» Read More »