experimentum.kz

STEAM лабороториясы

№3-зертханалық жұмыс: Өттің әсерінен майлардың эмульгациялануын зерттеу

Жұмыс туралы ақпарат Бұл жұмыста оқушылар асқорыту барысында майлардың ыдырауына өттің әсерін зерттейді. Ұзақмерзімді жоспар бөлімі Үлгілік оқу бағдарламасының (МЖМБС) бөлімшелері Оқу мақсаттары Қоректену Өттің әсерінен майлардың эмульгациялануы 9.1.2.4 өттің әсерінен майлардың эмульгациялану процесін зерттеу

№3-зертханалық жұмыс: Өттің әсерінен майлардың эмульгациялануын зерттеу Read More »

Лабораториялық жұмыс №3: Азық-түлікте ақуыз, көмірсу, майлар барын дәлелдеу

Бұл практикалық жұмыста оқушылар тағам құрамындағы көмірсу,ақуыз және майларды анықтауды үйренеді. Ұзақмерзімді жоспар бөлімі Үлгілік оқу бағдарламасының (МЖМБС) бөлімшелері Оқу мақсаттары Жасушалық биология. Су және органикалық заттар Органикалық заттар: азық-түлік құрамындағы ақуыздар,майлар, көмірсулар 7.4.1.3 азық-түлік құрамында көмірсулар,ақуыздар,майлар барын дәлелдеу

Лабораториялық жұмыс №3: Азық-түлікте ақуыз, көмірсу, майлар барын дәлелдеу Read More »

Зертханалық жұмысы №8: Бұлшықеттер

Бұл зертханалық жұмыста сіз антагонист және синергист бұлшықеттердің қалай жұмыс істейтіні туралы білесіз Ұзақ мерзімді жоспар бөлімі Үлгілік оқу бағдарламасының кіші бөлімдері Оқу мақсаттары Қозғалыс. Биофизика   Бұлшықет тінінің құрылымы мен қызметі (тегіс, жолақты қаңқа, жолақты жүрек). Зертханалық жұмыс бұлшықет тіндерінің құрылымын зерттеу”. Адам денесінің бұлшық еттерінің жіктелуі.   8.1.6.5 бұлшықет тінінің түрлерін және олардың функцияларын сипаттау; 8.1.6.6 адамның бұлшықет топтарын және бұлшықет талшығының құрылымын зерттеу  

Зертханалық жұмысы №8: Бұлшықеттер Read More »

Зертханалық жұмысы №12: Тері сезімталдығын зерттеу

Бұл зертханалық жұмыста сіз дененің әртүрлі бөліктеріндегі тері сезімталдығының айырмашылығы туралы білесіз Ұзақ мерзімді жоспар бөлімі Үлгілік оқу бағдарламасының кіші бөлімдері Оқу мақсаттары Үйлестіру және реттеу   Адам ағзасында орналасқан рецепторлар (терморецепторлар, механорецепторлар, ноцицепторлар). Зертханалық жұмыс терінің сезімталдығын зерттеу”.   8.1.7.7 терінің сезімталдығын зерттеу  

Зертханалық жұмысы №12: Тері сезімталдығын зерттеу Read More »

Зертханалық жұмыс №3: Біржарнақты мен қосжарнақты өсімдіктерінің кластарының белгілерін зерттеу

Бұл зертханалық жұмыста сіз монокот пен дикот арасындағы айырмашылық туралы білесіз Ұзақ мерзімді жоспар бөлімі Үлгілік оқу бағдарламасының кіші бөлімдері Оқу мақсаттары Тірі организмдердің әртүрлілігі Зертханалық жұмыс біржарнақты және қосжарнақты өсімдіктер кластарының белгілерін зерттеу. 8.1.1.3 айрықша белгілері бойынша біржарнақты және қосжарнақты өсімдіктер

Зертханалық жұмыс №3: Біржарнақты мен қосжарнақты өсімдіктерінің кластарының белгілерін зерттеу Read More »

Зертханалық жұмысы №2: өсімдік бөлімдерінің ерекшеліктерін анықтау

Бұл зертханалық жұмыста сіз өсімдік бөлімдерінің негізгі белгілерін ажыратуды үйренесіз Ұзақ мерзімді жоспар бөлімі Үлгілік оқу бағдарламасының кіші бөлімдері Оқу мақсаттары Тірі организмдердің әртүрлілігі Зертханалық жұмыс өсімдік бөлімдерінің ерекшеліктерін анықтау: балдырлар, бриофиттер, папоротниктер, гимноспермдер және ангиоспермдер” 8.1.1.1 балдырлар, бриофиттер, папоротниктер, гимноспермдер және ангиоспермдер мысалында өсімдіктердің ерекше белгілерін сипаттаңыз.

Зертханалық жұмысы №2: өсімдік бөлімдерінің ерекшеліктерін анықтау Read More »

№3 Зертханалық жұмысы: Жалынды бояуға сапалы реакциялар

Бұл зертханалық жұмыста сіз катиондардың жалынның бояуына қалай әсер ететіні туралы білесіз. Ұзақ мерзімді жоспар бөлімі Үлгілік оқу бағдарламасының кіші бөлімдері Оқу мақсаттары Бейорганикалық қосылыстардың сапалық талдауы Катиондарға сапалы реакциялар. № 3 зертханалық тәжірибе “жалынды бояу бойынша li+, Na+, K+, Ca2+, Sr2+, Ba2+, Cu2+ катиондарын анықтау” 9.4.1.8 металл катиондарын анықтау үшін жалынның түсін бояу реакцияларын сипаттау және жүргізу: Li+, Na+, K+, Ca2+, Sr2+, Ba2+, Cu2+

№3 Зертханалық жұмысы: Жалынды бояуға сапалы реакциялар Read More »

Зертханалық жұмысы №1: Жергілікті экожүйені зерттеу

Бұл зертханалық жұмыста сіз қоршаған ортаның маңызды абиотикалық факторлары туралы білесіз Ұзақ мерзімді жоспар бөлімі Үлгілік оқу бағдарламасының кіші бөлімдері Оқу мақсаттары Экожүйелер Қоршаған ортаның экологиялық факторлары: абиотикалық (температура, жарық, рН, ылғалдылық), биотикалық (микроорганизмдер, жануарлар, өсімдіктер). Зертханалық жұмыс Жергілікті экожүйені зерттеу (мектеп учаскесінің мысалында)”. 7.3.1.1 жергілікті экожүйенің қоршаған орта факторларының тірі организмдердің тіршілік әрекеті мен таралуына әсерін зерттеу

Зертханалық жұмысы №1: Жергілікті экожүйені зерттеу Read More »

Зертханалық жұмыс № 1 “Тең үдемелі қозғалыс кезінде дененің үдеуін анықтау”

Бұл зертханалық жұмыста оқушылар теңүдемелі қозғалыс жайлы танысады. Қолданбалы материалдардан науа жасап, теңүдемелі қозғалыс кезіндегі үдеу мәнін есептеп таба алады. Ұзақ мерзімді жоспар бөлімі Үлгілік оқу бағдарламасының (МЖМБС) бөлімшелері Оқыту мақсаттары Кинематика негіздері Зертханалық жұмыс № 1“Тең үдемелі қозғалыс кезінде дененің үдеуін анықтау” 9.2.1.7 тең үдетілген қозғалыс кезінде дененің үдеуін эксперименттік түрде анықтау; 9.1.3.2 эксперимент нәтижесіне әсер ететін факторларды талдау және экспериментті жақсарту әдістерін ұсыну; 9.2.1.8 тең үдетілген қозғалыс кезінде қозғалыс пен жылдамдықтың уақытқа тәуелділігі графиктерін құру және түсіндіру

Зертханалық жұмыс № 1 “Тең үдемелі қозғалыс кезінде дененің үдеуін анықтау” Read More »

Зертханалық жұмыс № 11 “Жұқа линзаның фокустық қашықтығы мен оптикалық күшін анықтау”

Бұл зертханалық жұмыста оқушылар  жұқа линзаның фокустық қашықтығын анықтай алады. Формулаларды қолдана отырып, линзаның оптикалық күшін есептей алады. Ұзақ мерзімді жоспар бөлімі Үлгілік оқу бағдарламасының (МЖМБС) бөлімшелері Оқыту мақсаттары Жарық құбылыстары Зертханалық жұмыс № 11 “Жұқа линзаның фокустық қашықтығын анықтау” 8.5.1.14 линзаның фокустық қашықтығы мен оптикалық күшін анықтау; 8.1.3.3 физика кабинетінде қауіпсіздік техникасын білу және сақтау

Зертханалық жұмыс № 11 “Жұқа линзаның фокустық қашықтығы мен оптикалық күшін анықтау” Read More »