experimentum.kz

Ағымдағы күй
Тіркелмеген
Баға
Жазылым

Жоба контент

9биологиясылаб

Лабораториялық жұмыс №8: «Митоз»

Сипаттамасы: Митозды бақылау үшін пияз тамырұшының микропрепаратын дайындау – бұл оқушыларға жасушалардың бөлінуінің күрделі процесін өз көздерімен көруге мүмкіндік беретін қызықты тәжірибе. Ұзақмерзімді жоспар бөлімі Үлгілік оқу бағдарламасының (МЖМБС) бөлімшелері Оқу мақсаттары Жасуша циклі Митоз. Митоз фазалары. Лабораториялық жұмыс «Пияз тамыр ұшындағы жасушалардан митозды зерттеу». 9.2.2.2 митоз фазаларын сипаттау

Лабораториялық жұмыс №8: «Митоз» Read More »

Лабораториялық жұмыс №7: «Қол бұлшықеттері қозғалысының реттелуі»

Бұл жұмыста оқушылар DIY қол моделін құрастырып, бицепс және трицепс бұлшықеттерінің жиырылу механизмін зерттейді. Ұзақмерзімді жоспар бөлімі Үлгілік оқу бағдарламасының (МЖМБС) бөлімшелері Оқу мақсаттары Қозғалыс Бұлшықеттердің жұмысы 9.1.6.1 максималды бұлшықет күшін және қол бұлшықеттерінің күшке төзімділігін тексеру; 9.1.6.2 Жұмыстың бұлшықет жиырылу жиілігіне тәуелділігін зерттеу

Лабораториялық жұмыс №7: «Қол бұлшықеттері қозғалысының реттелуі» Read More »

Зертханалық жұмыс №6. «Этиленнің жемістердің пісіп-жетілуіне әсері»

Зертханалық жұмыс жемістердің пісу процесіндегі газ тәрізді фитогормон – этиленнің маңызды биологиялық рөлін зерттейді. Тәжірибе барысында оқушылар этиленнің әртүрлі жемістердің пісуіне қалай әсер ететінін зерттейді. Олар бақылаулар жүргізеді, әртүрлі температура жағдайында жемістердің пісу жылдамдығын өлшейді және оны бақылау үлгілерімен салыстырады. Ұзақмерзімді жоспар бөлімі Үлгілік оқу бағдарламасының (МЖМБС) бөлімшелері Оқу мақсаттары Координация және реттелу Өсімдіктердің өсу және даму реттегіштері 9.1.7.6 өсу реттегіштерінің өсімдік тіршілігіне әсерін талдау

Зертханалық жұмыс №6. «Этиленнің жемістердің пісіп-жетілуіне әсері» Read More »

Лабораториялық жұмыс №1: «Өсімдік тұқымдары мен жемістерінен гербарий жасаймыз»

Бұл тәжірибелік жұмыс оқушылардың өсімдіктер систематикасы әлемімен танысуға, оларға тән ерекшеліктерді анықтау арқылы түрлерін ажыратуға мүмкіндік береді. Ұзақмерзімді жоспар бөлімі Үлгілік оқу бағдарламасының (МЖМБС) бөлімшелері Оқу мақсаттары Тірі ағзалардың көптүрлілігі. Биосфера және экожүйелер Әртүрлі түрлерді сипаттау үшін бинарлы номенклатураны қолдану 9.1.1.1 әртүрлі түрлерді сипаттау үшін бинарлы номенклатураны қолдану; 9.1.1.2 өсімдіктер мен жануарлардың түрлерін айрықша белгілері бойынша тану (анықтауыш көмегімен)

Лабораториялық жұмыс №1: «Өсімдік тұқымдары мен жемістерінен гербарий жасаймыз» Read More »

№5-лабораториялық жұмыс: “Транспирация үдерісіне әсер етуші ішкі факторлар”

Жұмыстың сипаттамасы: Бұл тәжірибелік жұмыс өсімдіктердегі транспирация процесін зерттеуге және оның қарқындылығына әсер ететін факторларды анықтауға бағытталған. Тәжірибе барысында оқушылар өсімдіктердің әртүрлі ішкі параметрлерінің олардың жапырақтарындағы лептесіктер арқылы судың булану жылдамдығына әсерін талдайды. Ұзақмерзімді жоспар бөлімі Үлгілік оқу бағдарламасының (МЖМБС) бөлімшелері Оқу мақсаттары Заттар тасымалы Транспирацияға әсер етуші сыртқы және ішкі факторлар 9.1.3.2 өсімдіктердегі транспирация процесінің мәнін түсіндіру; 9.1.3.3 Транспирация процесіне әсер ететін сыртқы және ішкі факторларды зерттеу

№5-лабораториялық жұмыс: “Транспирация үдерісіне әсер етуші ішкі факторлар” Read More »

№4-лабораториялық жұмыс: «Транспирация үдерісіне әсер етуші сыртқы факторлар»

Жұмыс туралы ақпарат Бұл жұмыста оқушылар өсімдіктерде өтетін транспирация үдерісінің жүру механизмін қарастырады. Транспирацияға сыртқы факторлардың әсерін зерттейді және өз қолымен  потометрді (транспирометр) – транспирацияның жүру жылдамдығын өлшеуге арналған құрал жасауды үйренетін болады. Ұзақмерзімді жоспар бөлімі Үлгілік оқу бағдарламасының (МЖМБС) бөлімшелері Оқу мақсаттары Заттар тасымалы Транспирацияға әсер ететін сыртқы және ішкі факторлары 9.1.3.2 өсімдіктердегі транспирация процесінің мәнін түсіндіру;9.1.3.3 Транспирация процесіне әсер ететін сыртқы және ішкі факторларды зерттеу

№4-лабораториялық жұмыс: «Транспирация үдерісіне әсер етуші сыртқы факторлар» Read More »

№3-зертханалық жұмыс: Өттің әсерінен майлардың эмульгациялануын зерттеу

Жұмыс туралы ақпарат Бұл жұмыста оқушылар асқорыту барысында майлардың ыдырауына өттің әсерін зерттейді. Ұзақмерзімді жоспар бөлімі Үлгілік оқу бағдарламасының (МЖМБС) бөлімшелері Оқу мақсаттары Қоректену Өттің әсерінен майлардың эмульгациялануы 9.1.2.4 өттің әсерінен майлардың эмульгациялану процесін зерттеу

№3-зертханалық жұмыс: Өттің әсерінен майлардың эмульгациялануын зерттеу Read More »

№2-зертханалық жұмыс «Фермент белсенділігіне pH және температура әсерін зерттеу»

Жұмыс туралы ақпарат Бұл практикалық жұмыста оқушылар температура мен рН секілді факторлардың каталаза ферментінің әсер ету жылдамдығына әсерін зерттейді. Ұзақмерзімді жоспар бөлімі Үлгілік оқу бағдарламасының (МЖМБС) бөлімшелері Оқу мақсаттары Қоректену Ферменттердің әсер ету механизмі 9.4.1.1 ферменттер әсерінің механизмін зерттеу9.1.2.3 фермент белсенділігіне әртүрлі жағдайлардың(рН,температура) әсерін зерттеу

№2-зертханалық жұмыс «Фермент белсенділігіне pH және температура әсерін зерттеу» Read More »