Сипаттама: Бұл зертханалық жұмыста сіз әдеттегі йодтың көмегімен шырындағы С витаминінің концентрациясын қалай анықтауға болатындығын білесіз. Ұзақ мерзімді жоспар бөлімі Үлгілік оқу бағдарламасының кіші бөлімдері Оқу мақсаттары Тамақтану Витаминдер және олардың маңызы. Суда еритін және майда еритін витаминдер. Витаминдердің күнделікті мөлшері. Витамин тапшылығы, гиповитаминоздар және гипервитаминоздар. Тауық еті соқырлық (А дәруменінің жетіспеушілігімен), бери-бери ауруы (кезінде В1 витаминінің жетіспеушілігі), цинга (кезінде С витаминінің жетіспеушілігі), рахит (кезінде витамин тапшылығы Д). Зертханалық жұмыс С в витаминінің анықтамасы азық-түлік”. 8.1.2.5 адам ағзасындағы дәрумендердің маңыздылығын сипаттау; 8.1.2.6 азық-түлік тізімін жасау тамақтану маңызды мазмұны витаминдер; 8.1.2.7 анықтау С в витаминінің болуы азық-түлік